security systems

 

Hakkımızda

 

   İlkelerimiz

 

 İletişim

 

 

 

 

project & consulting

 

 

 

 

 

 

Projeler  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IP KAMERA SİSTEMİ İLE ÇOK ŞUBELİ İŞLETMELERİN TEK MERKEZDEN KONTROLÜ

 

http://www.etrovision.com/images/solution/solution_01.jpg

 

Çok şubeli sistemleri tek bir merkezden takip etmek için Network Video Recorder (NVR) yazılımımız kullanılır. IP kameralar ve Video server dan gelen gelen görüntüler NVR yazılımlarımız sayesinde izlenebilmekte ve kayıt edilmektedir. İnternet  veya LAN üzerinden şubeleri kontrol edebilmek için Central Monitoring Software dediğimiz CMS yazılımımız bulunmaktadır. Geçici uzaktan izleme ve kontrol için her bir IP kamera kanalına standart web browser üzerinden bağlanmak mümkündür.

 

 

IP KAMERA İLE OTOPARK SİSTEMİ ÇÖZÜMLERİ

 

http://www.etrovision.com/images/solution/solution_03.jpg

 

Otopark yönetim sistemlerinde giriş ve çıkışların yönetimi ve takibi için IP kamera ve Video Server cihazlarımız RS-485, dijital IN, dijital OUT ve çift yönlü ses iletişimi gibi geliştirilmiş I/O fonksiyonlarına sahiptir. Proximity kart okuyucuları, RFID sensörler ve PTZ kameralar RS-485 ile haberleşebilmektedir.

 

Çift yönlü ses özelliği interkom sistemlerinde, dijital I/O özelliği de  uzaktan manual olarak bariyer ve kapı açmak için kullanılır.

Otopark yöneticilerinin işletmeleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için  video görüntüleri, data ve olay bilgileri güvenlik merkezlerinde izlenir ve kayıt edilir.

 

Otopark ve site girişlerine yerleştirilecek IP kamera ve video server cihazlarımız Plaka Tanıma Sistemimiz ile entegre çalışmaktadır. Plaka Tanıma  Sistemi  hakkında daha detaylı bilgi için lütfen arayın…

 

 

 

IP KAMERA İLE GİRİŞ KONTROL SİSTEMİ ÇÖZÜMLERİ

 

http://www.etrovision.com/images/solution/solution_02.jpg

 

Video Server cihazlarımız RS-485, dijital IN, dijital OUT ve çift yönlü ses iletişimi gibi geliştirilmiş I/O fonksiyonlarına sahiptir. Sistem entegratörleri cihazlarımızı giriş kontrol  sistemlerinde kolay bir şekilde kullanabilir.

RS-485 haberleşmesi  proximity kart okuyucu bağlantılarında, çift yönlü ses özelliği interkom görüşmelerinde, dijital I/O özelliği de  kapı kiliti ve buton uygulamalarında kullanılır.

Sistem  yöneticilerinin işletmeleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için  video görüntüleri, data ve olay bilgileri güvenlik merkezlerinde izlenir ve kayıt edilir.

 

 

PoE UYGULAMALARI

 

http://www.etrovision.com/images/solution/solution_04.jpg

 

PoE uyumlu ürünler IEEE802.3af standartını desteklemektedir. PoE uygulamalarında network sisteminde kullanılan  diğer cihazlarında Power Over Ethernet özelliğini taşıması gereklidir. (POE switch, PO splitter vb)

IEEE802.3af tabanlı ürünlerimiz aşağıda belirtilen uygulamaları desteklemektedir.

·         IP kameralar PoE özelliği sayesinde PoE switchlere direk bağlanır ve enerjisini network hattından alır.

·         PoE özelliği bulunmayan IP kameralar ve Video Server lar PoE splitter cihazları ile kullanılarak PoE switch üniteleri üzerinden enerjilerini ve  Ethernet linklerini alırlar.

·         IP kamera ve Ethernet switch PoE özelliğini desteklemiyor ise, bu durumda PoE Injector ve PoE splitter çifti kullanılarak cihazlar PoE özelliği kazanmış olur.

 

 

 

İP KAMERA UYGULAMA ALANLARI

 

http://www.infomet.com.tr/images/arrow.gif

Uzaktan Görüntüleme

- Fabrika ve İşyeri görüntüleme.
- Trafik takibi ve kontrolü
- Bebek bakımı

 

 

 

http://www.infomet.com.tr/images/arrow.gif

Güvenlik

- Mağaza güvenliği
- Depo güvenliği

- Site ve Otopark güvenliği

- Ofis ve Ev güvenliği
- Hastane güvenliği

 

 

 


http://www.infomet.com.tr/images/arrow.gif

Web Uygulamaları

- Turizm Uygulamaları

- Restoran Cafe Uygulamaları
- Kampüs Uygulamaları
- Eğlence Mekanları
- Okul Uygulamaları

 

                                          

 

 

 

Neden IP Kamera Çözümleri?

IP kamera gerekli noktaların takip edilmesi ve güvenliği gibi farklı amaçlarla uzaktan izlemek ve kayıt altına almak için internet veya network bağlantınızdan faydalanarak gerek kablolu gerek kablosuz olarak kullanılabilmeye imkan sunan yeni kamera teknolojisidir. Network üzerinden ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan görüntü alabileceğimiz cihazlar IP Kameralardır. IP kameraların herhangi bir pc ye bağlı olmaları gerekmez. Ağdaki router, switch ya da hub a bağlı olması yeterlidir.

1- Ip kamera çözümlerinde Lens ve adaptör gibi tüm aksesuarlar genellikle bir kutu içinde gelmektedir.

2- Wireless (kablosuz) kullanma imkânı mevcuttur. (300 km’ye kadar kablosuz görüntü transferi yapılan projeler uygulanmaktadır)

3- BNC ve COAXIEL kablonun maliyeti, IP Kameralar da kullanılan CAT5 ağ kablosunun maliyetine göre daha yüksektir.

4- DVR kart yada DVR server gerektirmez. Birim maliyetler bilhassa kamera sayısı az olduğu zamanlarda gayet düşük oluşmaktadır.

5- Fiber kablo kullanma imkanı ile görüntü taşıma kapasitesi. CAT-5 kablo ile maksimum 100 m iken, fiber ile 11 km’ye rahatlıkla çıkabilmektedir.

6-Kurulumun inanılmaz kolaylığı. 10 kameralık sistem altyapı çalışmasından sonra 10 dakikada kurulabilmektedir.

7- Bir kamerayı switch ile çoklayarak birden fazla kullanıcıya aynı anda görüntü ve ses ulaştırılabilmektedir.

8- Laptopunuza kayıt programını kurup birden çok kameranızı uzak noktadan izleyebilir, aynı anda kayıt alabilirsiniz. DVR kartlı sistemler gibi muhakkak DVR kartın takılı olduğu makineye bağlanmanız zorunlu değildir.

9- IP kameralar da analog CCTV kameraların ve yayıncılık sektörünün standartları üzerinde çalışmaktadırlar; CIF(Common Intermediate Format), PAL, NTSC ve SECAM gibi. IP kameraların ayırt edici özelliklerini ise; desteklemekte olduğu network protokolleri, video işleme(sıkıştırma) özellikleri ve yönetim yazılımı tarafından kullanılan API olarak sıralanabilir. H.264 teknolojisi ile son sistem sıkıştırma-depolama ve minimum kaynak tüketimi sağlanır.

10- IP Kameraların içerisinde RAM ve CPU mevcuttur. Ayrıca bir web server, bir ftp server ve bir de smtp client mevcuttur.

11-Bazı kameralar PPPoE client olarak ayarlanabilmektedir. Bu tarz teknolojik özelliklerin yanında IP Kameralar tüm CCTV özelliklerini de bünyelerinde barındırabilirler.

12- IP Kameralarda tüm görüntü kameranın içinde sıkıştırılıp istemciye sıkışmış halde gönderilir. CCTV sistemlerde ise lens ve sensör aldıkları analog görüntüyü sıkıştırma kartı olan DVR Kart’a gönderir. Kartın sıkıştırması ile görüntü internet üzerinden transfer edilebilir. Dolayısı ile GÖRÜNTÜ KABLODA SIKIŞMAMIŞ HALDE DOLAŞMAKTADIR. Bundan dolayı IP kamera sistemlerinde kayıtta ve internete aktarılırken performans avantajı bulunur.

13- IP Kameranız internet ağınıza anında entegre olarak, hemen internetten izleme imkânını tek başına size sunabilir.

14- Mevcut bilgisayar ağına switch ile bağlanabilerek ekstra kablolama maliyetini sıfıra indirger.

15- Genişlemesi kolaydır. IP aralığınızın yettiği ve switchteki port sayınız müsaade ettiği sürece neredeyse sınırsız sayıda IP Kamera kurabilirsiniz.

16- Ip Kamera pazarı 2005te 435.8 milyon dolardan 2010da 6.48 milyar dolarlık dev bir pazar halini alacaktır. (Frost & Sullivan).

17- Uzaktan ve dahili izleme+kayıt sistemlerinde en yeni teknoloji kayıtsız şartsız IP Kameradır.

18- Kullanıcı dostu ara yüz sorunsuz kurulumlar ve sıkıntısız kullanım sağlar.

19- En yüksek kalitede görüntü için CCD lensler kullanımınıza sunulmaktadır. Ayrıca kamera lenslerinde modifiye imkanı da sunar.

20- IP Kameralar ile her türlü dijital ortama kayıt tutabileceğiniz gibi, analog kayıt sistemleriniz dahi sistemle uyumludur.

21- Dilediğiniz her yerden; ister PC üzerinden, ister Laptop üzerinden, ister Cep Telefonunuz, isterseniz de PDA’nızdan sorunsuz, ek bir cihaza-karta ihtiyaç duymadan dahili ve uzaktan izleme imkanı.

22- Hırsızlığa karşı alarm sisteminizi tetikleme özelliği birçok modelde mevcuttur. Kameralar arka yüzlerinde bir röle ile donatılmış ve bu röleler hareket sensörü ile tetikleme yapabilmektedir. Bu durumda kameranızı bir PIR detektör olarak bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

23- Hareket sensörü ile hareket algılama yaptırabilir, algılanacak alanları farklı farklı tanımlayabilirsiniz.

24- Hareket sensörü ile hareket anında kayıt başlatma yapabilmekte ve hatta hareket anının başı ve sonuna belli sürelerde önbellek görüntüsünü de eklemektedir.

25- Power Over Ethernet Teknolojisi: PoE olarak tanımlanan teknoloji ethernet hatlarından verinin yanı sıra cihazların çalışması için gerekli elektriğinde iletilmesidir diyebiliriz. PoE özelliği bulunan IP kameralar elektrik için kablolama maliyetlerini tamamen ortadan kaldırır ve buda önemli bir maliyet avantajıdır. Bu sayede büyük ağ sistemlerinde yani kamera sayısının fazla olduğu uygulamalarda uzaktan izleme sistemlerine önemli avantaj kazandırır. İzleme noktasına konulacak bir kesintisiz güç kaynağı sayesinde elektrik kesilse bile tüm kameralar çalışmaya ve görüntü kaydetmeye devam edecektir.

26- Diğer internet erişimlerine nazaran mobil olarak kullanabileceğiniz 3G destekli servisler ile cep telefonundan da izlenebilme imkânı sunar.